CrossFit - Träning för alla

CrossFit är en träningsform som bygger på en kombination av kondition- och styrketräning. som utförs genom funktionella övningar under hög intensitet och med konstant variation. Rutin är vår fiende.

Träningen utgår från naturliga rörelser. Utmaningar som människan ställts inför under miljontals år men som vi idag allt mer sällan gör som vuxna: sitta ned och stå upp, springa, lyfta, kasta, klättra, hoppa, knuffa och släpa. Det är förenklat en blandning av tyngdlyftning, styrkelyft, gymnastik, löpning och intervallträning i olika former. Tanken är att skapa en så allsidig och varierad träning som möjligt. Alla kan träna CrossFit, vi varierar övningar och motstånd efter dina förutsättningar. Kan man inte spring så går det kanske att ro, kan man inte ro so kanske man kan cykla osv. 

Fitness - Hard work pays off

Våra fitness-pass är perfekta när man bara vill köra på. Vi jobbar med hantlar, kettlebells och mycket kroppsvikt. Enkla övningar som snabbt går att lära sig men också anpassa efter din nivå. På så sätt hinner vi med mycket träning under våra 60 minuter, normalt så jobbar vi 30-45 min under ett pass. Extra bra för dig som är ny till träning och behöver bygga bas-styrka och kondition. 

Pang-på-nu-kör-vi-pass helt enkelt

  • Fitness ++: Extra allt, som en plusmenyn i kvadrat

Temapass - Träning ger färdighet

I schemat så kommer du också se att vissa pass har en extra endelse; OLY, Gymnastik, Team, Advanced med flera. 

CrossFit strävar efter att bygga färdigheter inom en mängd olika områden. Tyngdlyftning, konditionsträning, gymnastiska moment mm. Ibland kan det vara bra att fokusera lite extra på ett moment under en träning, djupdyka och nöta just det. 

  • OLY – Olympiska lyft: Extra fokus på våra lyft, styrka och teknik
  • Gymnastics – Fokus på kroppsviktsövningar, Pull ups, hopp, handstående, core
  • Team – Ett CrossFit-pass där du kör med en kompis eller flera. Kommer du själv så får du en kompis på plats.
  • Advanced – CrossFit för dig som tränat ett tag, du kan dina rörelser

OCR Strenght - Hinderbanefys

OCR – Obstacle Course Racing. Detta är rötterna i Extremfabriken och på EF CrossFit har vi tagit fram ett pass för att nöta grunderna till denna sport. Vi kombinerar råstyrka och intensiv greppträning ihop med uthållighet. 

Bära, putta och släpa. Klättra, swinga och hänga. Springa, skida, cykla eller ro. 

Introkurs CrossFit

Kick-starta sin träning med en introduktionskurs i CrossFit. Efter avslutad kurs kommer du vara väl förberedd att träna fullt ut på alla våra pass. Let’s GO!

Under 4-veckor och 8 exklusiva intro-pass lär vi oss; varför vi tränar som vi gör, grundläggande rörelser och att hitta just din nuvarande nivå inom våra olika områden. 

Vecka 1 – Basics: The Squat, Kettlebells och dumbells

Vecka 2 – Gymnastics: Kip Swings, Pull Ups och toes to bar

Vecka 3 – Olympic Lifting: The Clean and jerk, the snatch

Vecka 4 – WOD: Team-pass och Dagens Pass ( Workout Of the Day)

Utöver de 8-passen som endast är för er i introgruppen så ingår medlemskap till boxen för egen träning eller deltagande på alla övriga pass i veckan. Passen hålls vid Fridhemsplan tisdgar och torsdagar klockan 16:30 – 17:30

 

Nästa start: Tisdag 19e September kl 16:30

CrossFit Kids och mamma-träning

Introducera nästa generation till en värld av hälsa, rörelse och gemenskap med EF Crossfit Kids och ungdomar Våra roliga och engagerande träningspass för barn och ungdomar fokuserar på att bygga grundstryka och kroppskontroll genom funktionell träning och rörelseglädje.

EF Crossfit Mama lägger en bred grund för din kommande förlossning samt för din återhämtning efter din graviditet. Individuell coaching i grupp som fokuserar på bålkontroll, styrka och kondition! Alla övningar kan anpassas individuellt i en uppmuntrande och stöttande miljö.

Företagsträning/PT-grupp

Är du intresserad av att köra igång gruppträning på ditt företag? Vi skräddarsyr upplägg som passar just er och kan erbjuda flexibla tider, morgon, lunch eller eftermiddagspass. Vi kan både göra engång-upplägg. samband med er kick-off eller löpande träningar på fasta tider under terminen, ni väljer det som passar just ert företag eller kompisgäng!

Träning anpassas alltid efter er grupp så att alla kan vara med oavsett ålder eller tidigare erfarenhet. 

Vi bokar in grupper från 5 personer upp till 24st. 

Intresserad? Skriv i formuläret nedan